Veiligheid

Een omvormer levert een spanning van 230V, net zoals thuis uit het stopcontact komt. Thuis wordt u, tot op zekere hoogte, beschermd tegen ongevallen door middel van de aardlekschakelaar. Het is verstandig om ook uw omvormer uit te rusten met een beveiliging. Voor recreatief gebruik is er de persoonsbeveiliging van Brennenstuhl, voor professioneel gebruik leveren wij de isolatiewachter van Xenteq.

Veiligheidsschakelaar

    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
Veiligheidsschakelaar

Deze veiligheidsschakelaar is geschikt voor gebruik in onder meer campers, boten en tuinhuisjes. De adapter is een mobiele preventie tegen stroom ongevallen tussen stopcontact en apparaat.

Scheidt bliksemsnel de actieve leiding van het stroomnet zodra er stroomverschillen optreden, zoals bij een aard lek. De schakelaar zorgt voor dubbelpolige afschakeling, dus voor optimale beveiliging.

Geschikt voor maximaal 16A (3680W).

Isolatiebewaker

    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel

In een woonhuis wordt het lichtnet beveiligd door middel van een aardlekschakelaar. Deze werkt echter alleen met een goede aarde. Als een wisselstroomopwekker, zoals een omvormer of een aggregaat, gebruikt wordt in verplaatsbare units, zoals mobiele werkplaatsen, brandweerwagens, schaftketen en dergelijke, is het vaak moeilijk om een goede veiligheidsaarde toe te passen. De norm NEN1010 verplicht echter om zorg te dragen voor de veiligheid van de personen die werken met de wisselstroomopwekker. Deze norm schrijft voor dat bij gebruik van een aggregaat of omvormer een isolatiebewaker toegepast dient te worden. Een isolatiebewaker zorgt er voor dat bij het ontstaan van een weerstandsverschil in de AC zijde de levering van stroom vanuit omvormer of aggregaat onmiddelijk wordt afgeschakeld.
Er zijn twee modellen leverbaar: de IG-25 voor omvormers zónder laadregelaar en de IG-25C voor omvormers mét ingebouwde acculader.